Ingrediënten

  • 400 gram aardbeien in plakjes
  • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 4 eetlepels vijgen dadel azijn
  • Eventueel ijs of slagroom

Aardbeien taartje met vijgen dadel azijn

Menugang: Nagerecht
Type gerecht: Zoet
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Heerlijk simpel nagerecht voor warme zomer avonden!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 220 graden
  2. Prik in elk plakje bladerdeeg met je vork een paar gaatjes.
  3. Beleg het bladerdeeg met plakjes aardbeien (laat de randen vrij).
  4. Bak de taartjes 20 – 25 minuten tot dat het bladerdeeg goud bruin is en draai eventueel de bakplaat 180 graden na 15 minuten.
  5. Als de taartjes klaar zijn besprenkel ze met vijgen-dadel azijn en serveer direct.