Ingrediënten

  • 2 kropjes little gem sla
  • 1 blikje tonijn
  • 3 eieren
  • 8 ansjovisfilets
  • 1 bakje Taggische olijven
  • 1 bakje halfgedroogde tomaatjes
  • Handjevol kappertjes 
  • Ciderazijn of tomaatazijn
  • Fruitige olijfolie 

Tonijnsalade met ciderazijn

Menugang: Voorgerecht
Type gerecht: Visgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Vol gezonde vetten van de tonijn en ansjovis, erg lekker met het zout van de kappertjes en het zoete van de ciderazijn.

Bereidingswijze

  1. Was en droog de sla en leg deze op een grote schaal. 
  2. Kook de eieren en snijd de tomaatjes.
  3. Laat de tonijn en sardines uitlekken en leg alle ingrediënten over de sla in de schaal. 
  4. Maak een vinaigrette van de ciderazijn (1/3) en olijfolie (2/3), eventueel met een scheutje honing en wat mosterd en sprenkel dit over de salade.