Balsamico test Delicious magazine

In het tijdschrift Delicious van Juni 2010 staan onze balsamico’s met smaakomschrijving en gebruikerstips! 

Delicious. proefde onze balsamico en was er erg onder de indruk. Lees alles in het Juni nummer van 2010. Wij hebben een korte samenvatting gemaakt hieronder.

De balsamico-test van Culinair tijdschrift Delicious!

Webwinkel foodelicious.nl stuurde ons flesjes balsamicoazijn van verschillende leeftijden. 

We deden direct een kleine smaaktest en proefden interessante verschillen.

* 7 jaar:  fris, complex, bosbessen, zoet en hoog in het zuur. Heerlijk in een dressing voor een salade met rucola, druiven en geroosterde hazelnoten. 
* 9 jaar:  fris, rozijntjes, laag in het zuur, licht van smaak, licht stroperig. Lekker; een paar druppels over vanille-ijs of geroosterde tomaatjes. 
* 12 jaar: eerst behoorlijk zoet, richting appelstroop, maar ook nog met wat fris zuur. Licht stroperig. Heerlijk gedruppeld over een hartig taartje met geitenkaas of camembert. 
* 15 jaar:  stroperig, complex, zoet, rozijntjes en de karakteristieke smaak van houtrijping. Druppel ‘m op brokken oude Parmezaanse kaas, oude Hollandse boerenkaas of over vanille-ijs!