Mengazzoli: Cider azijn met "de moeder"

ONGEFILTERDE CIDER AZIJN VAN MENGAZZOLI

Van het Italiaanse merk Mengazzoli presenteren wij de exclusieve en heerlijk frisse cider azijn met met de azijn moeder er nog in. Al vanaf 1962 is het familiebedrijf van Giorgio Mengazzoli bedrijvig in Mantua, Italië met het maken van de lekkerste azijnen. Deze cider azijn met de azijnmoeder er nog in wordt met veel aandacht en liefde gemaakt: er vindt een strenge controle plaats bij de selectie van appels en van het ongefilterde sap wordt het fermentatieproces nauwkeurig gecontroleerd zodat het eindproduct van zeer hoge kwaliteit is. Wij hebben 5 verschillende smaken en allemaal bevatten ze nog "the mother". Probeer hem naturel, of met bijzondere toevoegingen zoals kurkuma en gember, of fruitige varianten zoals citroen, perzik en frambozen.

AZIJN MET DE MOEDER ER NOG IN

De azijnmoeder, of azijnzwam, lijkt op een gelei die onderin de azijn zwemt. Het bestaat uit een kolonie azijnzuurbacteriën; de bacterie die nodig is om azijn te maken. Net zoals dat je gist nodig hebt om brood te bakken, heeft azijn bacteriën nodig om wijn te laten veranderen in azijn. Simpel gezegd is het de fermentatie van alcohol wanneer deze met zuurstof in aanraking komt. De bacteriekolonie in dit geval heet de ‘acetobacter’-bacterie, die de alcohol in azijnzuren omtovert. Normaal gesproken wordt de kolonie uit de azijn gefilterd, en laten we eerlijk wezen, het ziet er ook een beetje gek uit. Maar wist je dat de azijnmoeder heel veel voordelen heeft voor je gezondheid?

Vele foodies zweren bij de positieve effecten die een ongefilterde azijn heeft. Zo zou een slok lauw water met ongefilterde cider azijn helpen bij onder andere gewichtsverlies, werkt het ontgiftend, vermindert het de effecten van allergieën en zou het wonderen werken tegen verkoudheid. Sommigen brengen het zelfs aan op huid en haar voor een revitaliserende werking. Zo ver gaan wij niet, wij gebruiken hem liever vanwege zijn heerlijke smaak in salades en sauzen!