Italiaanse tomatensaus

Foodelicious werkt graag met koks samen. Of het nu professionele koks zijn, fanatieke hobbykoks, food bloggers of een combinatie van deze drie maakt niet zo veel uit. Passie, smaak enthousiasme doen het vaak beter dan een diploma ;-) Zo zijn we een nieuwe samenwerking aangegaan met Francesca. Als je het over passie, smaak en enthousiasme hebt, heb je het over haar. Ze kookt graag en ook graag voor kinderen, dus de meeste recepten zijn zeer kindvriendelijk, we hebben er zelf al meerdere getest thuis. Francesca gaat de komende tijd koken met Foodelicious producten en wij delen dat op onze site zodat je daar van kan profiteren. Hieronder het eerste recept.

Pasta con sugo al pomodoro. Oftewel, pasta met tomatensaus. Het klinkt zo simpel als je het zo leest, maar niets is minder waar. De ultieme Italiaanse tomatensaus is een combinatie van zongerijpte lichtzoete tomaten, een vleugje knoflook, ui en de allerbeste extra vergine olijfolie. Klinkt eigenlijk weer heel simpel. Maar toch is er een grote uitdaging, want waar vind je nou die zongerijpte, bij voorkeur San Marzano, tomaten. Nou, niet dus. Nederland is geen land voor zongerijpte tomaten en daarom maak ik de tomatensaus heel vaak met tomaten uit blik. Onze favoriet is ingeblikte San Marzano tomaat. 

 Wat je nodig hebt

- 2 blikken San Marzano tomaten
- 1 kleine ui
- 3 teentjes knoflook
- snufje zeezout
- olijfolie extra vergine Roma
- blaadjes verse basilicum

Wat je gaat doen

Pureer de tomaten met sap en al fijn in de keukenmachine. Snipper de ui en knoflook heel fijn.

Zet een pan met dikke bodem op het vuur en schenk hier een flinke scheut olijfolie in. Voeg de knoflook en ui toe samen met een snuf zeezout. Fruit dit totdat het glazig ziet en heerlijk geurt. Schenk de gepureerde tomaten erbij en breng aan de kook. Draai het vuur terug en laat de saus 1-2 uur zachtjes pruttelen en inkoken totdat je een compacte saus hebt (let op: hoeft niet dik te worden).

Hak vlak voordat je gaat serveren de basilicum fijn en roer deze door de saus. Proef en breng eventueel nog op smaak met zout.

Serveer de tomatensaus met pasta en grof geraspte Parmezaanse kaas. Buon appetito!

recept en foto van Francesca