Quiche met azijn?

In de 2e editie van ‘Francesca kookt met Foodelicious' heeft Francesca een ontzettend makkelijk recept voor een quiche met rucola, oude kaas en druivengemaakt.Ze raakte geïnspireerd door onze Sangiovese druivenazijn, een stroperige en zoete azijn die wordt gemaakt van 100% sangiovese druiven.

Dit is een geweldige azijn in combinatie met kaas of voor een saladedressing. Maar bijna iedere azijn is goed te combineren met salade en daarom wilde ze eens een ander gerecht maken. Ze combineerde de ingredienten van een salade (rucola, oude kaas, walnoten en druiven) met elkaar en maakte daar een quiche van met een licht zoete nasmaak door de druiven en de Sangiovese azijn. Haar voorproevers waren dolenthousiast door deze quiche en vonden het echt een aanrader. Zelfs de peuter at het achter elkaar op inclusief de groene rucola die hij eigenlijk niet eet in zijn ‘ik eet geen groen’ fase.

Dus met azijn kan je niet alleen "met sla" eten maar er zijn nog veel meer leuke toepassingen, zolang je maar de juiste azijn gebruikt.

Zie ook de lekkere tomatensaus van Francesca