Ingredienten

  • 25 gram basterd suiker
  • 100 ml balsamico 15 jaar
  • 125 gram melk
  • 320 gram slagroom zonder suiker
  • 65 gram koffiemelk
  • 60 gram eidooier (2 stuks)
  • 20 gram kristalsuiker
  • snufje zout
  • Cress ter decoratie
  • Crumble van fijngedraaide Oreo koekjes
  • Hollandse aardbeien

accessoires

  • ijsmachine

Balsamico ijs met aardbeien van de koude grond

Menugang: TOP chef recepten
Type gerecht: Zoet
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten

Top recept van Patrick 't Hart van restaurant Zeezout . Restaurant Zeezout is volgens Tripadvisor het nummer 1 restaurant van Rotterdam.

Bereidwijze

Balsamico ijs:

  • Karameliseer de basterdsuiker met een klein beetje water in een pannetje met dikke bodem.
  • Blus de karamel af met de balsamico, melk, room en koffiemelk.
  • Zorg ervoor dat de karamel goed oplost in de vloeistof.
  • Los de kristalsuiker en het zout op in de eidooiers en roer dit goed door.
  • Voeg de warme vloeistof al roerend toe aan het eidooiermengsel.
  • Giet alles door een fijne zeef een laat het afkoelen in de koelkast
  • Draai er ijs van in de ijsmachine

Bord opmaken zoals foto met de "koude grond" , aardbeien en aceto ijs.