Ingrediënten

  • 2 el balsamicoazijn, bijvoorbeeld de 7 of de 9 jaar oude balsamico van Foodelicious
  • 5 el olijfolie
  • 1 flinke handvol verse basilicum, fijngehakt
  • 1 flinke handvol pijnboompitten, geroosterd en gehakt 
  • zout en peper

accessoires

  • Vijzel
  • Jampotje

Basilicumdressing met pijnboompitten

Menugang: Vinaigrettes
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten

Verrassend lekker

Bereidingswijze

  1. Vijzel de basilicum en pijnboompitjes fijn.
  2. Voeg de olie en azijn toe en roer goed door elkaar. Eventueel kun je de dressing ook in een potje schudden. 
  3. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is.

De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans. Stuur met de olijfolie de kracht van de vinaigrette, pak een zachte olijfolie als de azijn ook subtiel is en een peperige olijfolie als je een liefhebber bent van een kleine "bite".