Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • Chimichurri kruidenmix van Epic Spice
  • Spaanse extra vergine olijfolie, zoals onze Andalusie of Malaga
  • Foodelicious citroenazijn

Bloemkoolsteaks van de BBQ met chimichurri

Menugang: Bijgerecht
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Steek de BBQ aan. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in plakken van 3 cm.
  2. Bestrijk de bloemkoolplakken met de Spaanse extra vergine olijfolie.
  3. Leg de bloemkool op de barbecue en grill zo’n 4 minuten per kant.
  4. Maak ondertussen de chimichurridressing met de Chimichurri kruidenmix van Epic Spice: meng 2 el chimichurri, 3 el Spaanse extra vergine olijfolie La Chinata, 2 el water, ½ el citroenazijn. Roer alle ingrediënten goed door elkaar en laat even rusten voordat je het serveert.
  5. Haal de bloemkoolsteaks van de BBQ en besprenkel met de chimichurridressing.