Ingredienten

 
  • Afbak foccacia
  • 1 stronk broccoli 
  • tomaatjes (pommodori, honing, of snoeptomaatjes)
  • 100-150 gram echte feta 
  • 2 saucijzen
  • spekblokjes (optineel)
  • Maldon zout
  • olijfolie (vol van smaak - Sicilië, Toscane Lammari, Calabrië)

accessoires

  • ovenschaal
  • oven

Broccoli ovenschotel met saucijzen

Menugang:
Type gerecht: Vleesgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten

Dit recept hebben we zelf ontwikkeld met de ingrediënten die op dat moment voorhanden waren. Superlekker en gezond!

Bereidwijze

Voor de ovenschotel:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Blancheer de broccoli een minuut of 5 in kokend water.
  3. Scheur het brood in stukken en leg deze in de ovenschaal.
  4. Snijd de tomaatjes in half, de saucijzen in plakken en de feta in blokjes.
  5. Voeg de uitgelekte broccoli (eventueel eerst wat bestrooien met (Maldon)zout), tomaatjes en saucijzen toe en leg de feta eroverheen.Giet hier flink wat olijfolie over (vooral het brood moet zich lekker volzuigen).
  6. Zet dit  20 minuten in de oven op 200 graden. Eventueel kun je op het laatst de grill nog even aandoen.

 

Extra lekker met wat spekblokjes! (bij het maken van dit recept had in een blok gerookt spek waar ik stukjes vanaf had gesneden- heerlijk!).

Serveer direct en geniet!