Ingrediënten

 

  • Afbak ciabatta
  • 1 stronk broccoli 
  • tomaatjes (pommodori, honing-, of snoeptomaatjes)
  • 100-150 gram echte feta 
  • 2 saucijzen
  • spekblokjes (optioneel)
  • Maldon zout
  • olijfolie (vol van smaak - Sicilië, Toscane Lammari, Calabrië)

accessoires

  • ovenschaal
  • oven

Broccoli ovenschotel met saucijzen

Menugang: Voorgerechten
Type gerecht: Vleesgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten

Dit is een easy ovenrecept. Gemaakt met de ingrediënten die voorhanden waren. Oftewel; Kliekjesdag 2.0 ;) Superlekker en gezond!

Bereidingswijze

Voor de ovenschotel:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Blancheer de broccoli een minuut of 5 in kokend water.
  3. Scheur het brood in stukken en leg deze in de ovenschaal.
  4. Snijd de tomaatjes in half, de saucijzen in plakken en de feta in blokjes.
  5. Voeg de uitgelekte broccoli (eventueel eerst wat bestrooien met (Maldon)zout), tomaatjes en saucijzen toe en leg de feta eroverheen.Giet hier flink wat olijfolie over (vooral het brood moet zich lekker volzuigen).
  6. Zet dit  20 minuten in de oven op 200 graden. Eventueel kun je op het laatst de grill nog even aandoen.

 

Serveer direct en geniet!