Ingredienten

  • 2 courgettes
  • 150 gr brokkelige feta (of geitenkaas)
  • paar takjes munt
  • 1 el sesamsaadjes, geroosterd

    Dressing
  • 4 el extra vergine olijfolie, bijv. een peperige Roma
  • 2 el citroensap
  • 1 knoflookteen, uitgeperst
  • zout en peper

accessoires

  • geen

Courgette feta salade met verse munt

Menugang: Bijgerechten
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Heerlijk fris bijgerecht

Bereidwijze

  1. Rooster de sesamzaadjes zonder olijfolie.
  2. Snijd de courgettes in plakjes van ongeveer 1/2 cm. Gril ze in een gloeiendhete grillpan. Draai ze halverwege om, totdat ze aan beide kanten mooi gestreept zijn. Pas op: hoe heter de pan, hoe sneller het gaat. Haal ze uit de pan en laat ze even uitdampen.
  3. Verkruimel de feta en hak de snijd de munt in dunne reepjes.
  4. Klop alle ingrediënten van de dressing goed door elkaar.
  5. Leg de courgette op een bord. Strooi de feta en munt erover.
  6. Besprenkel met dressing en maak af met de sesamzaadjes.