Ingrediënten

  • 4 eitjes, uiteraard van de boer
  • 2 grote uien

Eitje bakken in een uienring

Menugang: Bijgerecht
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Na eitjes bakken in een paprika en in een avocado is er weer wat nieuws: een 'sunny side up egg' gebakken in een uienring. Mjam!

Bereidingswijze

  1. Snijd een ui in ringen van ongeveer 1 cm dik. 
  2. Plaats de buitenste ring van de ui (de grootste) in een met olie ‘ingevette’ koekenpan en zet op middelhoog vuur. 
  3. Wanneer de ene kant lichtbruin gebakken is, keer je de ring en breek je een ei in het midden. 
  4. Voeg een beetje water toe aan de pan (buiten de uienring) en zet het deksel op de pan.
  5. Bak totdat je eitje gaar is (of hoe gaar je hem zelf wil).
  6. Een snufje peper en zout en genieten maar!