Ingredienten

  • 50gr roomboter
  • 2 sjalotten in ringen
  • 2 tl zout (Falksalt natural)
  • 1. tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 900gr rode kool, kernverwijderd en in dunne reepjes gesneden
  • 150 ml Rotterdamse Ruby Port
  • 175 ml Moscato azijn (of een andere zoete azijn zoals de Vin Santo-,Maturato-,Merlot-,vijgen-dadel- of balsamico azijn 9 jaar)
  • 2 goudrenetten appels
  • 12 gedroogde pruimen

accessoires

  • Braadpan

Gestoofde rode kool met pruimen en specerijen

Menugang: Hoofdgerechten
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 minuten

Voor de lekkerste rode kool gaan wij bij Herman’s moeder eten, maar voor één keer deelt ze haar recept met ons. Deze rode kool is echt zalig. Maak vooral wat extra, want de volgende dag is het nóg lekkerder. Oorspronkelijk zat er suiker in het recept, maar door de wijnazijn te vervangen door een zoete azijn is deze helemaal niet meer nodig.

Bereidingswijze

  • Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui aan zonder deze te laten kleuren.
  • Roer het zout, de specerijen en de laurierblaadjes erdoor en bak heel even mee.
  • Roer vervolgens de rode kool erdoor en schep alles goed door elkaar.
  • Voeg ook de port en azijn toe en roer er als laatste de appelpartjes door.
  • Leg de pruimen erop, doe de deksel op de pan, breng aan de kook en stoof de rode kool in ca 1 uur beetgaar.
  • Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van eventuele proeverijen, aanbiedingen en nieuwe recepten? Meldt u dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

flower