Ingrediënten

  • 6 el olijfolie(bijv. onze Sicilië, Calabrië of Toscane lammari)
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 courgette, in blokjes
  • 200 g sperziebonen, in stukjes
  • 1 blik San Marzano tomaten 
  • 1 blikje groene kidneybonen (flageolets, Bonduelle) of witte bonen van 400 g
  • 1 blokje kruidenbouillon
  • Pesto

Groentesoep deluxe

Menugang: Hoofdgerechten
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 40 minuten

De pesto maakt dit gerecht meer dan een gewone groentesoep. Een heerlijke maaltijdsoep, die je makkelijk kunt invriezen.

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een soeppan 2 el olijfolie en bak hierin 2 tenen knoflook 2-3 min. zachtjes aan.
  2. Bak de courgette en sperziebonen 2-3 min. zachtjes mee.
  3. Voeg de tomaatstukjes (met het vocht), kidneybonen (met het vocht), het bouillonpoeder en 5 dl water toe.
  4. Breng de soep aan de kook en laat 8-10 min. zachtjes koken.
  5. Schep 2-3 el pesto op de soep en serveer de rest van de pesto er apart bij.
  6. Lekker met ciabatta of grof bruin brood.