Ingredienten

  • 1 zak veldslamelange (of bijvoorbeeld een combinatie van lollo rosso, lollo bianco en veldsla) 
  • 1 gerookte kipfilet 
  • 1 zakje buffelmozzarella 
  • handjevol geroosterde pijnboompitjes 
  • handjevol verse of zongedroogde tomaatjes
  • 1 avocado 
  • scheut frisse olijfolie naar keuze (Foggia, Sicilië, Lammari) 
  • frambozen azijn
  • Falksalt naturel

accessoires

Mooie schaal of bord

Kipsalade met frambozenazijn

Menugang: Salades
Type gerecht: Vleesgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Deze frisse salade is makkelijk, lekker en gezond! Je kunt de salade eten met gebakken aardappeltjes of probeer het eens in een wrap!

Bereidwijze

  1. Was de sla en droog deze, maak hem aan met een lekkere olijfolie en de frambozenazijn en leg dit op een mooie schaal of plat bord. 
  2. Snijd de kip, mozzarella, tomasatjes en avocado in blokjes en drapeer dit erop samen. Bestrooi met pijnboompitjes.
  3. Serveer direct en zet de fles ernaast zodat je eventueel meer frambozensmaak kunt toevoegen.

    Ook lekker met verse mango of verse frambozen!

    Bon appetit!