Ingredienten

  • 2 kg zeeuwse mosselen
  • 100/200 gram pancetta
  • Ui
  • Knoflook
  • Wortel
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • 2 blikken san marzano tomaten of een fles passata
  • Halve fles rose of droge witte wijn
  • 2 eetlepels basilicum olie
  • Ciabatta

accessoires

BBQ op 200/220 graden directe opstelling. Het liefst met deksel, anders aluminium folie

Mosselen van de BBQ

Menugang: Voorgerechten
Type gerecht: Visgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten

Een echte topper en verrassend anders

Bereidingswijze

  • maak de mosselen schoon in ruim water. Verwijder alle drijvende en kapotte schelpen en verwijder de bramen van de mossel
  • snij de panvetta, ui, knoflook en wortel klein
  • verwarm de BBQ naar 200 graden
  • bak ik een grote ovenschaal met een scheutje olie de pancetta, ui, wortel en knoflook
  • doe de mosselen in de overschaal
  • wijn, passata / San Marzano tomaten en de cherry tomaatjes erbij
  • doe de deksel van de BBQ dicht (of dek af met aluminiumfolie) en wacht 10-15 minuten
  • roer door en schep op een mooie schaal en besprenkel met basilicum olie
  • in de tussentijd het brood ook op de BBQ opwarmen (of oven)
  • Serveer de mosselen met het brood, lekker dopen in de saus
  • alle overgebleven saus niet weggooien! Daar kan je de volgende dag een hele mooi pastasaus van maken of een stukje witte vis in pocheren.