30 gram zwarte bonenpasta (dit haal je bij de toko)
10 gram zwarte knoflook pulp
300 ml sojasaus
300 ml zonnebloemolie
Nam Kee vinaigrette a la 1397
Menugang:
Voorgerecht
Type gerecht:
Vinaigrettes
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Recept: Torben Bouterse - Chef van Restaurant 1397.
Foodstyling: Michka Chel
Fotografie: Newhouse Photography
Bereidingswijze
Snipper de sjalotten en de knoflookteentjes.
Verwarm wat zonnebloemolie in een hapjespan en bak de sjalotten en knoflook op laag vuur.
Als de sjalotten en knoflook mooi gekleurd zijn, voeg je de zwarte bonenpasta en de zwarte knoflook toe. Roer goed door en doe het vuur uit. Giet dan de sojasaus eroverheen.
Snijd de rode peper in blokjes en voeg toe aan de pan. Giet er dan tenslotte de rest van de zonnebloemolie overheen.
Bewaar de vinaigrette in een weckpotje en plaats in de koelkast. Goed schudden voor gebruik.
Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van eventuele proeverijen, aanbiedingen en nieuwe recepten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies
We gaan zorgvuldig met jouw data om.
We gebruiken cookies om je een betere gebruikerservaring te bieden, webverkeer te analyseren en voor marketingdoeleinden zoals gepersonaliseerde advertenties tonen. Klik op akkoord om alle cookies te accepteren of ga naar cookie instellingen om je voorkeuren te beheren.
Onze website houdt drie niveaus van cookies bij. Je kan zelf je voorkeuren op elk moment aanpassen. Meer informatie over wat cookies zijn en welke cookies we verzamelen kan je lezen in ons cookiebeleid.
zijn noodzakelijke cookies die ervoor zorgen dat de website goed functioneert en dat je voorkeuren (bv. taal, regio) goed worden opgeslagen.
laten ons toe om het gebruik van de website te analyseren en de bezoekerservaring te verbeteren.
hebben als doel je ervaring te personaliseren en je relevante inhoud en aanbiedingen te sturen op deze en andere websites.