Een luxe voorgerecht of amuse met een vleugje frambozen.
Bereidingswijze
Begin met het maken van de granita, dit kun je eventueel al van tevoren doen. Meng hiervoor de frambozensiroop, prosecco of cava, champagne-azijn en de limoenrasp in een kommetje. Roer alles goed door en zet zonder te bedekken in de vriezer. Laat het frambozenmengsel in ongeveer 45 minuten bevriezen.
Haal daarna het kommetje uit het de vriezer. Roer alles goed door met een vork zodat alle bevroren stukjes loskomen. Zet het kommetje vervolgens weer in de vriezer en herhaal dit proces ongeveer elke 45 minuten, totdat alles volledig is gekristalliseerd. Dit duurt drie uur (dus drie herhalingen) in totaal. Bewaar de granita vervolgens in een luchtdicht bakje in de vriezer voor maximaal twee weken. Je kunt altijd nog even een vork gebruiken om de granita in stukjes te hakken.
Maak de oesters open met een oestermes. Dit doe je door de punt te zoeken waar de oesterschelpen bij elkaar komen. Daar zoek je een kleine opening en wrik je de oesters heel voorzichtig open. Maak de oesters eventueel los en serveer ze in de schelp.
Serveer de oesters met een theelepel van de granita en garneer met wat waterkers.
Wil je op de hoogte blijven van eventuele proeverijen, aanbiedingen en nieuwe recepten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies
We gaan zorgvuldig met jouw data om.
We gebruiken cookies om je een betere gebruikerservaring te bieden, webverkeer te analyseren en voor marketingdoeleinden zoals gepersonaliseerde advertenties tonen. Klik op akkoord om alle cookies te accepteren of ga naar cookie instellingen om je voorkeuren te beheren.
Onze website houdt drie niveaus van cookies bij. Je kan zelf je voorkeuren op elk moment aanpassen. Meer informatie over wat cookies zijn en welke cookies we verzamelen kan je lezen in ons cookiebeleid.
zijn noodzakelijke cookies die ervoor zorgen dat de website goed functioneert en dat je voorkeuren (bv. taal, regio) goed worden opgeslagen.
laten ons toe om het gebruik van de website te analyseren en de bezoekerservaring te verbeteren.
hebben als doel je ervaring te personaliseren en je relevante inhoud en aanbiedingen te sturen op deze en andere websites.