Ingredienten

  • 500 gram pasta
  • 2el neutrale olijfolie
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 bakje roomkaas met kruiden
  • 150ml crème fraiche
  • 250g kastanjechampignons, gesneden
  • Half potje kappertjes, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 blikjes (160g) tonijn op water, uitgelekt.
  • Taggiasca olijven, hoeveelheid naar smaak

Pasta met olijven en tonijn

Menugang: Hoofdgerechten
Type gerecht: Visgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Origeneel, snel en uiteraard heerlijk pasta gerechtje

Bereidingswijze

1.  Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.

2. Fruit ondertussen de sjalot en knoflook in warme olie zachtjes aan zodat ze hun smaak afgeven.

3. Doe daar de kastanjechampignons na 5 minuten bij en zet het vuur hoger zodat je ze lekker goudbruin kunt aanbakken.

4. Nu de crème fraiche en roomkaas erbij en lekker laten smelten en warm worden.

5. Tot slot de kappertjes, olijven en tonijn erdoor en even mee warmen.

6. Meng de pasta door de saus en serveer meteen. Anders wordt de tonijn droog en trekt de saus teveel in de pasta.

7. Eventueel garneren met wat extra olijven en grofgesneden rucola