Ingredienten

Nodig:

1 1/2 kg varkensschouder (zonder bot)

Voor de rub:

  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el mosterd poeder
  • 3 el paprika poeder
  • 3 el grof zout

Voor het bedruipen:

  • 225 ml cider azijn
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el gedroogde rode peper vlokken

accessoires

Ovenschaal

Kernthermometer (niet absoluut noodzakelijk)

Pulled pork met cider azijn

Menugang: Voorgerechten
Type gerecht: Vleesgerecht
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 420 minuten

Dit recept voor homemade Pulled Pork is volgens Kiki het lekkerste vlees dat ze ooit gegeten heeft - dus dat belooft wat! 

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de rub en wrijf hiermee het vlees goed in.
  2. Dek af met plastic folie en zet een paar uur of zelfs een hele nacht in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe het vlees in een grote ovenschaal en bak ca. 6 uur in de oven. Draai halverwege 1 keer om. Het vlees is goed als de kerntemperatuur 90 graden is.
  4. Meng de ingrediënten om het vlees te bedruipen, laat even intrekken en zeef. 
  5. Doe het mengsel in een plantenspuit en besproei het vlees royaal om de 2, 3 en 4 uur oventijd.
  6. Haal het vlees als het goed gaar is uit de oven en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

 

Lekker met de tomatenketchup of BBQ saus van Stokes.

Heb je geen plantenspuit? Geen probleem, het vlees bedruipen met een lepel werkt net zo goed!