Ingrediënten

  • 4 aardappels met dunne schil 
  • 250 gram Roma tomaatjes
  • 150 gram haricots verts 
  • Handjevol olijven
  • 1 grote ui
  • Handjevol basilicumblaadjes 
  • 2 eieren 
  • vers gemalen peper en zout 

Dressing

  • 3 el milde olijfolie (bijvoorbeeld Sicilië) 
  • 1 el tomaatazijn
  • 1 tl zachte mosterd 
  • peper en zout 

 

Salade met aardappel, haricots verts en tomaat

Menugang: Hoofdgerecht
Type gerecht: Salades
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 10 minuten

Vegetarische maaltijdsalade voor 2 personen. Lekker met stokbrood en een glas witte wijn.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels tot ze gaar zijn. Blancheer intussen de haricots verts.
  2. Snijd de tomaten in vieren.
  3. Kook de eieren naar wens.
  4. Doe de olijfolie, azijn, mosterd en peper en zout naar smaak bij elkaar in een maatbeker. Meng dit geheel met de staafmixer tot een gladde dressing.
  5. Snijd de nog warme aardappels in vieren, doe ze in een kom, samen met de tomaat, haricots verts, olijven en uienringen. Roer de dressing erdoorheen.
  6. Leg de salade op de borden. Snij de eieren in vieren en verdeel deze over de borden. Bestrooi met peper en zout naar smaak en garneer de salade met basilicum blaadjes.
  7. Je kunt ook de kweepeerazijn of ciderazijn gebruiken, maar voeg dan nog een beetje honing toe aan de dressing.