Ingredienten

  • 150 gram gekookte koude pasta 
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes in reepjes 
  • 30 gram pijnboompitjes, geroosterd 
  • 1/2 potje kappertjes uitgelekt 
  • 4 eetlepels milde olijfolie bijv. onze olie uit Toscane of Garda 
  • 1/2 zakje rucola 
  • 10 cherry tomaatjes gehalveerd 
  • 1 potje pesto 
  • Parmezaanse kaas geraspt 
  • 1 bol mozzarella - in stukjes 
  • Evt. Gerookte kip (1 stuk) in stukjes

 

accessoires

  • geen

Tomaten Pesto Salade

Menugang: Salades
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Wederom een heerlijke, simpele salade waarmee je je gasten (of jezelf) in een handomdraai een gezonde maaltijd voorzet. 

Bereidwijze

  1. Doe alle ingredienten in een schaal, op de rucola, pesto en olijfolie na. 
  2. Voeg eerst de pesto toe en roer dit goed door. Voeg nu de rucola en een flinke scheut olijfolie naar smaak toe, schep even om en smullen maar! 
  3. Serveer met een lekker stuk brood (stokbrood, ciabatta). Uiteraard kun je zelf ingredienten toevoegen of weglaten naar smaak.