Ingrediënten

  • 150 gram gekookte koude pasta 
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes in reepjes 
  • 30 gram pijnboompitjes, geroosterd 
  • 1/2 potje kappertjes uitgelekt 
  • 4 eetlepels milde olijfolie bijv. onze Lammari olie uit Toscane 
  • 1/2 zakje rucola 
  • 10 cherry tomaatjes gehalveerd 
  • 1 potje groene pesto 
  • Parmezaanse kaas geraspt 
  • 1 bol mozzarella - in stukjes 
  • Optioneel: plakjes gerookte kip

Tomaten Pesto Salade

Menugang: Salades
Type gerecht: Vegetarisch
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Een heerlijk simpele salade waarmee je in een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel zet.

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingredienten in een schaal, behalve de rucola, pesto en olijfolie. 
  2. Voeg nu de pesto toe en roer dit goed door. Voeg hierna de rucola en een flinke scheut olijfolie naar smaak toe, schep even om en smullen maar! 
  3. Serveer met een lekker stuk brood zoals stokbrood of ciabatta!