Ingredienten

  • 2 kropjes little gem sla (of ½ krop botersla)
  • 1 blikje tonijn
  • 3 hardgekookte eieren
  • stuk of 8 ansjovisfilets
  • 1 bakje Taggascia olijven
  • 1 bakje halfgedroogde tomaatjes
  • handvol kappertjes (afgespoeld)
  • ciderazijn of tomaatazijn
  • fruitige olijfolie (bijv. Baskenland of Foggia)

accessoires

  • Slakom

Tonijnsalade met ciderazijn

Menugang: Salades
Type gerecht: Visgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Vol gezonde vetten van de tonijn en ansjovis, erg lekker met het zout van de kappertjes en het zoete van de ciderazijn.

Bereidwijze

  1. Was en droog de sla en leg deze op een grote schaal. 
  2. Laat de tonijn uitlekken. Drapeer alle ingrediënten over de salade.
  3. Maak een vinaigrette van de ciderazijn (1/3) en olijfolie (2/3), eventueel met een scheutje honing en wat mosterd en sprenkel dit over de salade.