Ingrediënten

  • verse zalmmoot
  • Olijfolie
  • Falksalt zout wild garlic
  • Falksalt zout smoke
  • Fish seasoning van Cape Herb
  • Aardappelen
  • Tomaatjes (van die lekkere kleine zoete)
  • Rode ui
  • Sla melange
  • 9 jaar oude Balsamico met vijgen
  • Parmezaanse kaas

Zalm met aardappeltjes uit de oven

Menugang: Hoofdgerechten
Type gerecht: Visgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

De onderdelen uit dit recept kunnen afzonderlijk van elkaar gemaakt worden, of als geheel geserveerd worden. Alle 3 zijn ze enorm simpel, maar door de eerlijke, pure smaken o zo heerlijk!

Bereidingswijze

Aardappeltjes uit de oven:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Neem gekookte aardappelen, laat ze uitdampen en leg de dan in een ovenschaal. Voeg eventueel verse tomaatjes en rode ui toe. Overgiet met een flinke scheut smaakvolle olijfolie (Calabrië of Sicilië) en voeg dan kruiden naar smaak toe (verse rozemarijn of gedroogdre kruiden) Voeg als laatste wat Falksalt Wild Garlic zout toe.
  3. Zet de ovenschaal minimaal 25 minuten in de oven.

Zalm:

  1. Bestrijk een zalmmoot per persoon met een smaakvolle olijfolie zoals Calabrië of Sicilië. Bestrooi vervolgens met Falksalt smoke en wat vis kruiden van Cape Herb.
  2. Leg de zalmmoot ook op de ovenplaat en bak deze een kleine 10 minuutjes mee

Simpele salade:

  1. Neem een smaakvolle slasoort en was deze goed. Overgiet met een scheut olijfolie en een scheut 9 jaar oude balsamico met vijgen. Bestrooi eventueel nog met wat geraspte parmezaanse kaas.


Bon Appetit!