Ingredienten

  • 1 zakje veldsla
  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 1 pakje gerookte zalm
  • geroosterde pijnboompitjes (optioneel) 

Voor de dressing:

  • mangoazijn
  • Foggia olijfolie, of een andere zachte olijfolie
  • zout en peper

accessoires

  • geen

Zalmsalade met mango en avocado

Menugang: Salades
Type gerecht: Visgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Deze heerlijke zomersalade met gerookte zalm, mango en avocado is naast lekker ook heel gezond! Het bevat de gezonde vetten van de vis, avocado en olijfolie met mango en salade: simpel maar verrukkelijk!

Bereidwijze

  1. Schil de mango en avocado en snij deze in blokjes.
  2. Meng dit in een schaal door de veldsla (eventueel met pijnboompitjes).
  3. Maak een dressing van 1/3 mangoazijn en 2/3 olijfolie, zout en peper (even proeven en eventueel nog wat meer mangoazijn toevoegen). Meng deze ook door de salade.
  4. Beleg de borden met plakken gerookte zalm. Leg de salade hierop.

Serveer met brood en olie om te dippen (liefst iets steviger, zoals onze olijfolie uit Sicilië of onze Apulië