Ingredienten

  • 1 gerookte kipfilet (ongeveer 200 gram) 
  • 1 bolletje mozzarella 
  • 1/2 zakje veldsla 
  • 150 gram pasta (bijvoorbeeld fusilli) 
  • 1 rijpe mango 
  • handjevol pijnboompitjes
  • frambozenazijn (of mango azijn)
  • milde olijfolie (Sicilië of Foggia)

accessoires

  • saladeschaal

Zomerse mango & kip salade

Menugang: Salades
Type gerecht: Vleesgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 10 minuten

Deze pasta salade met gerookte kip en mango is heerlijk fris. Serveer hem met een stokbroodje, goede olijfolie (eventueel met dipper) en een glas koude rosé voor het optimale zomergevoel. 

Bereidwijze

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. 
  2. Spoel af met koud water tot de pasta koud is. 
  3. Snijd de kip, mozzarella, en mango in stukjes en voeg toe. Voeg de pijnboompitjes en de veldsla toe.
  4. Voor de dressing: Meng 1/3 frambozenazijn, 2/3 olijfolie (Sicilie) en eventueel een klein scheutje honing door elkaar.
  5. Voeg als laatste de dressing toe: eet smakelijk!