Tomasu Sweet & Spicy soy sauce 100ml

€ 12.49

Dé enige echte sojasaus uit omgeving Rotterdam maar dan met een sweet spicy touch

Inhoud: 100 ml


Deze zoet-pittige sojasaus is gearomatiseerd met suiker, geëxtraheerd uit lokaal geoogste suikerbieten, sesamzaad en madamme Jeanette pepers. Met Tomasu's kenmerkende sojasaus als basis, wordt het scherpe van de peper verzacht, waardoor de smaak van de peper beter wordt vastgelegd en gewaardeerd.

Het verhaal

Tomasu Soy Sauce is de enige micro gebrouwen sojasaus in Europa en wordt gebrouwen in Rotterdam. Met respect voor eeuwenoude tradities, krijgt de sojasaus minimaal 24 maanden de tijd om op smaak te komen in 25-50 jaar oude whiskyvaten uit Schotland.

Gedreven door de visie dat oprechte kwaliteit alleen kan worden bereikt door totale controle over de gehele keten, is Tomasu Soy Sauce erin geslaagd om haar eigen sojabonen en tarwe te telen in de Hoeksche Waard. Deze ingrediënten worden gecombineerd met bronwater en het wereldwijd bekende grove Keltisch zeezout uit Guerande, Frankrijk. De fermentatie wordt vervolgens opgestart met behulp van Tomasu’s eigen schimmel, de Aspergillus oryzae Tomasu.

Het enige ingredient wat vervolgens nog wordt toegevoegd is tijd. De decennia oude whiskyvaten dienen als een tijdscapsule waarin de sojasaus de tijd krijgt om zich te ontwikkelen. Het resultaat? Een sojasaus met een rijke en unieke smaak die zal verrassen.


Artikelnummer: GHTMSS100

  • Ingredienten

    SOJAsaus (water, SOJAbonen, tarwe, zout), suiker, Madame Jeanette, SESAMzaad

    Allergeeninformatie: Bevat SOJA, GLUTEN en SESAM