Gedroogde worst met Barolo wijn, Chiapella

6.95

Gedroogd Italiaans worstje met Barolo wijn. Vol en krachtig!

Inhoud: 180 gram


Salame crudo met barolo wijn

Je moet dit gewoon een keertje geproefd hebben. Een handgemaakt Italiaans worstje, waar wat zalige oude Barolo D.O.C.G. wijn aan toe is gevoegd. Het varkensvlees en de wijn gaan perfect samen in dit handgebonden worstje. De salame crudo wordt minimaal 30 dagen gedroogd waardoor de smaken nog beter tot hun recht komen en de perfecte structuur wordt bereikt. Een magische Italiaanse traktatie, die je jezelf en een anders zeker eens moet gunnen.

De Italiaanse keuken

De Italianen bereiden hun maaltijden altijd voor met liefde en geduld. Ze staan uren in de keuken en proeven of alles goed gaat. Probeer deze passie eens over te nemen in je eigen keuken. Neem de tijd om zelf sauzen en stoofpotjes te maken met de echte San Marzano tomaten en pure 6 jaar oude balsamico azijn. Maak ondertussen nog wat crunchy bruschetta klaar met deze geurige kruiden. Weet je wat het leuke is van deze manier van koken? Je kunt ondertussen vast genieten van een goed glas wijn en wat plakjes van deze heerlijke gedroogde worst!

Onze gedroogde worst is geruime tijd houdbaar. 
Zoals de naam al zegt blijft de worst goed, door hem te laten drogen. 
Daarom is het verstandig de worst buiten de koeling te bewaren. Bijvoorbeeld in een kelder of proviandkast.
Door het drogen zal de worst wel harder worden, maar het duurt geruime tijd voordat de worst niet meer eetbaar is

Haal de worst altijd uit de verpakking omdat hij anders verstikt. De worst kan zijn vocht niet kwijt en wordt plakkerig.

Mocht de temperatuur (bijvoorbeeld bij heet weer in de zomer) in de opslagruimte erg oplopen, dan kan de worst korte tijd worden bewaard in het groentevakje onderin de koeling. Het is verstandig er dan een stukje keukenpapier omheen te wikkelen. Dit papier ademt en het neemt vocht op.


Artikelnummer: FDCP005