Molino Dallagiovanna - tipo 00 pizzameel 1000 gram

€ 2.75

Italiaanse bloem typo 00 voor pizza en pasta.

Inhoud: 1 kilogram


Bloem type 00

Deze bloem is ideaal om te gebruiken wanneer je zelf pasta of pizza wilt maken. Type 00 is de graad van uitmaling/uitbuiling en zegt niets over de gluten die erin zitten. Gluten zorgen namelijk voor de elasticiteit van de pasta. Meel (bloem) met gluten wordt harde tarwebloem genoemd. Dus Type 00 is in principe vergelijkbaar met onze gewone bloem maar dan beter geschikt voor pizza en pasta deeg.

Zelf pizzadeeg maken

Maak je eigen pizzabodem met deze bloem, en begin maar met kneden!. Kijk ook eens naar onze biologische San Marzano tomaten en kruiden voor zelfgebakken pizza, wanneer je ook een eigen topping wilt maken.

Dit bloem is speciaal samengesteld om de perfecte basis te vormen voor een authentiek Italiaanse pizzabodem.

Het basisrecept voor pizzabodem (3/4 personen) is:
500 gram Molino Dallagiovanna Tipo 00 far pizza
250 ml lauwwarm water
25 gram verse gist / 10 gram gedroogde gist
3 eetlepels (EV) olijfolie
1 theelepel suiker

Giet voor het pizzadeeg het lauwwarme water in een brede kom en voeg de gist en suiker toe. Roer goed door, tot de gist egaal verdeeld is. Laat vervolgens een kwartiertje staan, tot het gistproces op gang is gekomen. Het is van belang dat het water rond de 35 graden is, hierbij werkt de gist optimaal. De suiker helpt om dit proces op gang te brengen.

 

Bestuif het werkblad met wat bloem en maak hierop een bergje van de bloem. Meng het zout en de bloem en giet hier het gistmengsel en de olijfolie over. Kneed het deeg en doe deze in een schaal en dek af met een vochtige theedoek en zet deze op een warme plek weg. (bijvoorbeeld naast de oven of verwarming). Laat het goed rijzen.
Kneed het deeg, als het ongeveer twee keer zo groot gerezen, nog een keer goed door en verdeel in de juiste portie per pizza. Rol elke portie uit tot een pizza; in principe geldt: hoe dunner, hoe beter!

 


Artikelnummer: 19000