Ingredienten

  • 1 zak veldslamelange 
  • 1 avocado 
  • 2 eieren 
  • 1 gerookte kipfilet 
  • handvol walnoten 
  • walnootolie
  • citroenazijn of citroensap

 

accessoires

geen

Noten & avocado salade

Menugang: Salades
Type gerecht: Vleesgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Met dit simpele recept maakt u in een handomdraai een heerlijke salade. Met stokbrood te gebruiken als maaltijdsalade, maar ook heerlijk als bijgerecht bij een “herfstgerecht” met champignons (quiche, pasta, etc).

Bereidwijze

  1. Kook de eieren.
  2. Snijd de avocado en gerookte kip in kleine blokjes. Meng de salade met de avocado, kipfilet en walnoten.
  3. Voeg een flinke scheut walnootolie toe. Voeg nu een klein beetje citroenazijn toe. Proef om te kijken of er nog olie of azijn aan toegevoegd moet worden.
  4. Voeg als laatste de eieren toe. Serveer met notenchiabatta, eventueel belegd met gemengde paddestoelen die even kort aangebakken zijn. 

Dit gerecht zit vol goede oliën en eiwitten.