Menugang: |
Voorgerechten |
Type gerecht: |
Visgerecht |
Aantal personen: |
2 |
Bereidingstijd: |
20 minuten |
BBQ of Big Green Egg receptje
Bereidingswijze
Deze vongole is gemaakt op een Big Green Egg maar kan ook op een Weber BBQ gemaakt worden.
- BGE aanzetten op 300graden.
- Voor de saus: Lente uitjes in stukjes snijden en in olijfolie bakken met teentje knoflook, wat zout en peper. Daarna afblussen met de wijn en klein beetje kookroom er doorheen roeren
- Op de BGE (of BBQ) van 300 graden de vongoles garen tot ze open zijn. Dit kan ongeveer 5 minuten duren
- Pasta koken.
- Gekookte pasta op een voorverwarmd bord leggen, gegaarde open vongoles er overheen, saus hier overheen schenken.
- Als finishing touch de Foodelicious clementine olie er overheen
Serveren met een glas Viognier
Recept en foto zijn van @dennisroufs