Ingredienten

  • Vongoles (500 gram)
  • Lintpasta zoals tagliatelle
  • Lente ui
  • Teentje knoflook
  • Spaanse peper
  • Witte wijn (viognier)
  • Kookroom
  • Foodelicious clementine olie

accessoires

  • Big Green Egg of Weber BBQ

Vongole van de barbecue met clementineolie

Menugang: Voorgerechten
Type gerecht: Visgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten

BBQ of Big Green Egg receptje

Bereidingswijze

Deze vongole is gemaakt op een Big Green Egg maar kan ook op een Weber BBQ gemaakt worden.

  1. BGE aanzetten op 300graden.
  2. Voor de saus: Lente uitjes in stukjes snijden en in olijfolie bakken met teentje knoflook, wat zout en peper. Daarna afblussen met de wijn en klein beetje kookroom er doorheen roeren
  3. Op de BGE (of BBQ) van 300 graden de vongoles garen tot ze open zijn. Dit kan ongeveer 5 minuten duren
  4. Pasta koken.
  5. Gekookte pasta op een voorverwarmd bord leggen, gegaarde open vongoles er overheen, saus hier overheen schenken.
  6. Als finishing touch de Foodelicious clementine olie er overheen


Serveren met een glas Viognier

 

Recept en foto zijn van @dennisroufs