Even voorstellen

Als je al eens in de winkel bent geweest dan heb je ons vast wel eens gezien - wij zijn Herman en Jaime Specker. Al 20 jaar heel gelukkig samen, 8 jaar getrouwd,  sinds 2007 jaar trotse eigenaren van Foodelicious en trotse ouders van Noa (meisje - 8 jaar).

Herman is van oorsprong Banketbakker en chocolatier, de echte Rotterdammers zullen Banketbakkerij Specker wel kennen. Het eigenlijke doel was deze over te nemen van zijn ouders, maar in een rampjaar wat we snel weer zijn vergeten werden Herman en zijn vader beiden door ziekte getroffen en moest de zaak helaas halsoverkop verkocht worden. Omdat de Speckers nooit lang bij de pakken neerzitten hebben beiden zich terug gevochten en zijn vrolijk verder gegaan met hun leven.
Ikzelf, Jaime, heb Hogere Hotelschool gedaan, heb een fantastische stage gelopen in Aruba in het 5-sterren Hyatt Regency, alwaar ik een eigenwijze banketbakker genaamd Herman tegen het lijf liep die daar tijdelijk kwam helpen een Nederlandse bakkerij op te zetten. Al snel waren we hoteldebotel en zorgde ik ervoor dat ik mijn tweede stage in Rotterdam kon lopen op het hoofdkantoor van Center Parcs (uiteraard heb ik daar braaf verkondigd dat ik vooral stage wilde lopen omdat ik het zo'n fantastisch bedrijf vond, en vooral niet vanwege de wens om samen te wonen in Rotterdam ;-) )

Uiteindelijk bleek dat toch een heel boeiend en dynamisch bedrijf en heb ik daar 8 jaar gewerkt in verschillende functies, van projectmanagement, Marketing tot IT. Superleuk en superleerzaam! Tegen de tijd dat het bij Herman begon te kriebelen om weer voor zichzelf te beginnen had ik al enorm veel geleerd en vond ik het tijd om de stap te wagen. Na een leerzame inspiratiereis door Italië kwamen wij borrelend van de ideeën terug. Het eindresultaat is bekend.

Puur, ambachtelijk en met liefde gemaakt - dezelfde termen die golden voor het banket trokken wij ook door naar de winkel. Wij kopen graag in bij kleine boertjes die vooral voor hun eigen familie en eigen dorp produceren. Zo weten we zeker dat ze 100% achter hun eigen product staan en geen concessies doen. Biologisch is fijn, maar geen vereiste.
Al snel begonnen wij een groothandel, omdat groter inkopen betere prijzen betekend. Al10 jaar kunnen wij onze prijzen daardoor grotendeels stabiel houden, ondanks de alsmaar stijgende prijzen van de grondstoffen. Ondertussen leveren wij al aan zo'n 450 winkels en restaurants in Nederland.
Onze webshop kwam na een jaar of 3, vooral omdat onze klanten van iets verder weg steeds vroegen naar de mogelijkheid online te bestellen. Ondertussen versturen we van Friesland naar Maastricht en  België is geen buitenland meer voor ons ;-)

Sinds 2012 hebben we onze winkel verdubbeld naar ruim 700 vierkante meter, wat ons de mogelijkheid geeft om meer zelf in te pakken en efficiënter met inkomende goederen om te gaan. Uiteraard staan we niet stil en zijn we nog druk bezig met nieuwe producten en nieuwe ideeën. Onze eerste workshop was een groot succes en de volgende staan al ingepland.

Tot ziens in onze winkel/ webshop/ groothandel!
Herman en Jaime Specker